Foto door nestor Gerard van lanza Del Vasto
Foto door nestor Gerard van lanza Del Vasto

Foto door nestor Gerard van lanza Del Vasto

Originele foto van Lanza del Vasto.

“Lanza del Vasto, was een Italiaans filosoof, poëet, artiest en geweldloosheidsactivist.

Lanza del Vasto was een onvermoeibaar reiziger en ontdekker, een man van de actie op het terrein, maar evengoed een denker en filosoof. Hij was vooral een pelgrim, hardnekkig, een aanklager, met profetische gaven.

Als westerse volgeling van Gandhi, die hij leerde kennen via het werk van Romain Rolland en die hij in India opzocht in 1936, werkte hij aan interreligieuze dialoog, spirituele vernieuwing, ecologisch activisme en geweldloze actie.” (Wikipedia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *