Victor Delhez, De Kring
Victor Delhez, De Kring

Victor Delhez, De Kring

Victor Delhez (1901-1985)

De kring (1942)

Uit de reeks: Vormen zonder steun

Houtsnede, épreuve d’artiste, gesigneerd

Afmetingen: 33 x 40 cm

Victor Julius Delhez werd op 16 maart 1901 te Antwerpen geboren. Hij bezocht Akademie en Universiteit. Nadat zijn ouders, in 1925, de dood vonden bij een auto-ongeval, vertrok hij naar Buenos Aires, met een diploma van landbouwkundig ingenieur op zak, dat hij nooit zou gebruiken. Tijdens zijn eerste periode in Zuid-Amerika ziet hij zwarte sneeuw en beoefent hij twaalf beroepen en dertien ongelukken. Zijn eerste tentoonstelling echter, in 1932, met illustraties bij Les Fleurs du Mal van Baudelaire, geeft hem bekendheid. Zijn faam en autoriteit groeiden en in 1939 werd hij aangesteld tot professor in de grafische vakken aan de Universiteit van Guyo te Mendoza.

Delhez werkte vaak in reeksen, naar een centraal thema: Schuld en BoeteVlaamsche Koppen, De Vier Evangeliën, Dodendans, Vormen zonder Steun, A Dreamer’s Tale, Apocalyps, Steen, Inwoners van Chacras de Coria, Duizend en één Argentijnse Nachten, Bouwkunst en Heimwee…

Victor Delhez overleed in Chacras de Coria (Mendoza, Argentina) op 4 januari 1985

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *